Vi välkomnar fastighetskonsulten Robert Norberg


<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Vi välkomnar fastighetskonsulten Robert Norberg</span>

Vi välkomnar vår nya kollega och fastighetskonsult, Robert Norberg, till oss på Tenant & Partner. Robert kommer närmast från Locum där han under 3 år arbetade med inhyrning och förhandling av lokaler till vården. En viktig del i arbetet var processutveckling kopplat till LOU vid inhyrning och projekt i externa lokaler. Innan dess arbetade Robert på Hyresgästföreningen i 6 år där han bland annat förhandlade bostadshyror med både privata och allmännyttiga bolag. Det största fokuset låg på förhandling av nyproduktion och stöd vid analys av de allmännyttiga bolagens ekonomiska förutsättningar.

Robert brinner för samhällsfrågor med en nationalekonomisk touch. Några favoritområden är penningpolitik, bostadspolitik och arbetsmarknadspolitik. När möjligheten ges drar Robert gärna på en vandringstur i den svenska vildmarken eller utforskar något nytt spännande land.

Hur kom det sig att du sökte dig till Tenant & Partner?

Jag har haft ett öga på T&P ända sedan jag började förhandla lokaler på Locum. Det som har lockat är framför allt fokuset på hyresgästen och den spännande och nytänkande organisationsmodellen.

Hur har det varit att börja nytt jobb under en pandemi?

Jag har känt mig otroligt välkommen av alla jag har träffat, både digitalt och live. Det kommer bli ännu roligare när alla kommer tillbaka till kontoret igen. Just nu ser jag fram emot att få sätta tänderna i lite fler projekt!

Varför blev det just fastighetsbranschen?

Som för många andra var det mer av en slump än något annat. Jag studerade en civilekonomexamen i företagsekonomi och en kandidat i nationalekonomi i Luleå och valde efter avslutade studier att flytta till Stockholm där jag blev jag erbjuden ett jobb på Skatteverket. Men innan flyttlasset gick sommarjobbade jag på Skatteverket i Luleå och började inse att granska skattedeklarationer var lite för fyrkantigt för mig. Innan jag börjat mitt nya jobb i Stockholm tackade jag nej och hoppade tillfälligt in som värvare (i mer alldagligt tal ”dörrknackare”) på Hyresgästföreningen. Mina föräldrar blev galna, men utfallet blev i slutändan bra. Idag är jag glad att få jobba i en spännande bransch, som nu kanske snarare är arbetslivsbranschen, där jag får vara med och göra skillnad för framtidens arbetsplatser och arbetsliv.