Tenant & Partner bistår i att säkerställa HiQs framtida huvudkontor


Kontorsbyggnad vid Slussen i Stockholm.

HiQs huvudkontor är idag beläget i Glashuset vid Slussen i Stockholm. Lokalerna på plan 7 har en yta om 2 920 kvm med Atrium Ljungberg som hyresvärd. Till kontoret är cirka 330 medarbetare knutna varav de flesta konsulter är ute hos kund. Till följd av nya arbetssätt med ett ökat distansarbete upplevs de nuvarande lokalerna överdimensionerade och stödjer inte längre verksamhetens behov.

Lokalsökning utifrån organisationens unika behov

I början av 2023 fick vi på Tenant & Partner uppdraget att säkerställa en ny lokallösning. Tillsammans med HiQ påbörjades lokalsökningen utifrån följande projektmål:

  • Lokalen ska vara fortsatt belägen på Södermalm i Stockholm
  • Området ska ha bra kommunikationsmöjligheter
  • Lokalen ska stödja verksamhetens alltmer digitala och mötesintensiva arbetssätt
  • Lokalen ska vara flexibel där vissa ytor kan multianvändas
  • Lokalen ska ha samarbetsytor och en eventyta där samtliga medarbetare kan träffas

En effektiv arbetsplats med en känsla av puls

HiQ önskade en effektiv arbetsplats med en känsla av puls med en lokal som genom en ”wow-faktor” attraherar fler medarbetare till kontoret och får alla medarbetare att känna tillhörighet. Efter lokalsökningen landade HiQ i att flytta upp ett våningsplan där hyresvärden och fastighetsägare, Atrium Ljungberg, hade lediga lokaler på plan 8 med en yta om 2 072 kvm. Avtalet signerades i oktober 2023 och just nu bistår vi på Tenant & Partner i arbetet med hyresgästanpassning och ihop med arkitekt, framtagning av ett inredningskoncept. De nya lokalerna förväntas stå redo för inflytt under våren 2024.

“HiQ är ett kreativt och dynamiskt företag med massor av duktiga systemutvecklare, designers och teknikkunniga. Vi är grymt nöjda med lösningen att få stanna i Glashuset vid Slussen – här är vi i centrum av Stockholms kreativa utveckling och behåller vår fantastiska utsikt. Samtidigt får vi en ännu mer modern och anpassad planlösning som möter nya behov för kontorsytor och där vi kan fortsätta arrangera små och stora event.” - Erik Ridman, chef för HiQ region Stockholm."

Vi på Tenant & Partner har vid flera tidigare tillfällen bistått HiQ i arbetet med deras kontor och nu ser vi fram emot att fortsatt få bidra till deras framtida arbetsplats!