Arbetsplats, Hyresmarknaden, Hållbarhet

Skolverket konkurrensutsätter befintlig Stockholmsetablering


<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Skolverket konkurrensutsätter befintlig Stockholmsetablering</span>

Vi på Tenant & Partner är glada över att få bistå Skolverket med vår expertis i att säkerställa framtida lokaler för myndighetens Stockholmskontor. Syftet är att de nya lokalerna ska bidra till en modern arbetsplats anpassad för ett verksamhetsbaserat arbetssätt med stort fokus på hållbarhet.

”Skolverket är en förvaltningsmyndighet med ansvar att styra och stödja den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen. Skolverkets nuvarande Stockholmskontor är arbetsplats för 850 medarbetare och ligger på Svetsarvägen 16 i Solna Business Park. Lokalerna omfattar 12.237 kvm kontorsyta samt 751 kvm övriga ytor. I syfte att säkerställa att Skolverket erhåller de bästa villkoren för kommande hyresperiod kommer befintlig lokaletablering att konkurrensutsättas genom att marknaden inventeras på fastigheter lämpliga för Skolverkets framtida arbetsplatsstrategi” berättar Christofer Lavesson, fastighetskonsult, Tenant & Partner.

Christofer berättar vidare att ”Storleken för det nya kontoret dimensioneras till 8.000-10.000 kvm kontorsyta. Målsättningen är att Skolverket ska tillträda sin nya arbetsplats under Q4 2024. Viktiga urvalskriterier kommer vara: mycket goda kommunikationsmöjligheter inom närförort, fastighetens modernitet, hög ambitionsnivå gällande miljöklassning samt arkitektonisk implementeringspotential för Skolverkets lokalprogram”.

Hör gärna av dig vid frågor eller om du vill veta mer.