Monica Trolle

FM-rådgivare & Arbetsplatsstrateg

Mer om Monica

Jag brinner verkligen för FM och Workplace Management och att få dela med mig av den breda kompetens och långa erfarenhet jag skaffat mig inom området. Många företag står inför förändringar och behöver stöd vilket jag sätter stor ära i att få ge. En utmärkt plattform för detta är hos Tenant & Partner, där jag arbetat sedan 2022. Vi delar värdegrunden kring Performing Workplaces med arbetsplatser som är hållbara utifrån miljö, ekonomi och socialt perspektiv.

I mina uppdrag arbetar jag ofta med strategifrågor kopplat till företagens arbetsplatser och utvecklingen av dessa för att möta förändrade behov och förutsättningar. Uppdragen spänner över flera områden kopplat till Real Estate och FM och kan som exempel gälla ett nytt upplägg av FM leverans, stötta företagets ledning i en förändringsresa eller senior programledarroll.

Min stora drivkraft är att ständigt förbättra, utveckla, effektivisera och göra skillnad. Ibland är det mindre justeringar som krävs men som kan ge stora resultat och ibland behöver man börja mer från grunden. Oavsett så utgår jag från förutsättningarna och arbetar mot tydliga, välförankrade mål. För att lyckas lägger jag stort fokus på att lyssna, förstå, förankra och kommunicera under hela förändringsresan - tillsammans med kunden och alla involverade. Samtidigt är det viktigt att arbeta med att omvandla strategier till operativt arbete som fungerar och förstås i det dagliga arbetet.

Jag har varit engagerad i IFMAs styrelse (branschorg för FM) i många år och sitter alltjämt som ordförande för yrkesutbildningen Facility Management inom Affärshögskolan. Utöver detta har jag engagemang som styrelseledamot.

En komponent i arbetet kring arbetsplatser är gestaltning och inredning vilket också är ett av mina stora intressen. Jag har alltid något projekt på gång, kanske inte alltid för att jag måste (vilket ibland är fallet när man bor i hus), utan för att jag tycker det är kul! Med naturen runt husknuten är det nära till härliga promenader i både skog och vid havet. Ett annat stort intresse är resor för att upptäcka nya kulturer och vänner.