Vad kostar en flytt?

Det är en fråga vi ofta får väldigt tidigt i samarbetet med våra kunder. Ibland innan vi ens har påbörjat ett samarbete. Vi har full respekt för att det är många som vill veta vad den exakta kostnaden blir för att kunna planera in det i sin budget, men en sådan siffra vill vi inte gärna ge ut för tidigt. Inte för att vi inte har kunskapen, utan för att vi faktiskt inte kan sätta en exakt siffra på vad en flytt kostar för tidigt. Låt oss berätta varför!

Mycket mer än en flytt

Självklart skulle vi kunna titta på tidigare projekt och erfarenheter, men oavsett skulle vi bara kunna leverera ett grovt estimat. Varför? För att vi vet att en flytt är mycket mer än att bara flytta människor och möbler från ett ställe till ett annat. Det är en omfattande förändringsprocess som längst med projektets gång hittar nya vägar och möjligheter.

Vi är ingen flyttfirma!

Nej, vi utmanar er att släppa fokus på den fysiska flytten, lyfta blicken och se vilka behov som finns. Hur kan vi tillsammans anpassa de nya lokalerna efter just er speciella verksamhet och göra den representativ och funktionsvänlig? Hur involverar vi tillsammans medarbetarna? Och vilken inredning passar bäst? Det är just dessa faktorer som är anledningen till att vi är tydliga med att svaret på frågan vad en flytt kostar är väldigt rörlig. Den skiljer sig beroende på kund, behov och vilka mål vi tillsammans ska uppnå.

Kostnader som glöms bort

Eftersom många enbart fokuserar på den fysiska flytten är det vanligt att kostnader som inredning, IT och säkerhet initialt inte räknas med. Att till exempel inredningen är 50% av den totala budgeten, om man vill investera i helt ny inredning, kan därför komma som en chock för vissa. Även säkerhet och IT är kostnader som tillkommer. Det låter kanske som en självklarhet när det är dags för er att flytta in i nya lokaler men det är det dessvärre inte för alla. Med vår kunskap och erfarenhet kan vi därför hjälpa er att hålla koll på helheten, så att era lokaler blir anpassade till er verksamhet och medarbetare.

Rätt fokus – rätt resultat

Det är vår skyldighet som rådgivare att ställa frågor, dra nytta av allt som en flytt innebär och flagga för saker som ni inte själva tänker på. Vi måste veta vart ni ska för att kunna anpassa era lokaler så att de möter era behov idag och om fem år. Vårt långsiktiga tänk gör så att ni inte behöver flytta igen om ett år.

Gör man arbetet grundligt från början har man även större chans att pricka rätt i budgeten. Rätt fokus ger rätt resultat och tillsammans kan vi lyckas med ert lokalprojekt.

/Sofie Sjölin Johnsson, Project Manager

Frågorna ni måste ställa er innan ni gör ett lokalbyte  Guiden med frågorna du måste besvara innan du påbörjar flytten Kostnadsfri guide
jonas-westerlund
  • Arbetsplats
  • Inspiration
  • Lokaler
  • Nytänkande
  • 2020-05-05

Hur ser er framtida arbetsplatsstrategi ut?

Nya tider innebär nya strategier för arbetsplatsen när medarbetarna blir mer mobila och digitala. Det viktigaste framöver är att skapa lösningar som passar fler och att empati och hållbarhet får råda när vi försöker komma så nära den perfekta arbetsplatsen som möjligt. Jonas Westerlund, ny kollega och arbetsplatsstrateg/förändringsledare på Tenant & Partner, delar här sina […]

  • Övrigt
  • 2020-04-21

Tenant & Partner åter på prispallen när Sveriges bästa arbetsplatser korats!

För trettonde året i rad har Tenant & Partner blivit utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser, vi är lite extra stolta över att åter vara tillbaka på prispallen med årets 3:e-plats! Great Place To Work®, världens största arbetsplatsstudie, kartlägger medarbetarnas upplevelse av rättvisa, trovärdighet, respekt, stolthet och kamratskap på arbetsplatsen. Tacksamhet I slutet av […]