Att vara student och jobba hos Tenant & Partner

På Tenant & Partner eftersträvar vi att uppnå en arbetsmiljö där vi tillsammans bidrar till ett meningsfullt arbetsliv. En arbetsmiljö där studenterna sedan länge är ett härligt tillskott i vår organisation. När du jobbar extra hos oss parallellt med dina studier får du prova på olika arbetsuppgifter för att få insikt i hur arbetslivet kan fungera.

– Vår ambition som organisation och arbetsgivare är att kunna bidra med ny kunskap som kompletterar studentens pågående utbildning. Men det primära syftet med att anställa unga kollegor redan när de studerar på universitetet eller högskolan, är att snabba på introduktionen. Den dagen studierna är avklarade är de redo att kliva in i en roll som fastighetskonsult hos oss, då med en kortare startsträcka än vad de annars skulle ha haft, säger Lisa Vik, HR-ansvarig på Tenant & Partner.

August och Anna är klasskamrater och studerar på KTH där de snart avklarat två tredjedelar av sin kandidatutbildning inom Fastighet och Finans. Isabella går tredje året på Civilingenjörsprogrammet inom Samhällsbyggnad. Isabella och August har varit hos Tenant & Partner drygt ett år och Anna började under våren 2018.

Förberedande för yrkeslivet

– Jag har valt att prova på flera olika yrken och arbetsplatser för att få insikt i vad som inspirerar mig till mitt framtida yrkesliv. Det känns betydelsefullt att kunna ta del av arbetslivet redan under studietiden samtidigt som det kunskapsmässigt gynnar mina studier, säger Anna.

 

 

 

– Tack vare flexibla och anpassningsbara tider har det fungerat utmärkt att kombinera arbete och studier på ett hälsosamt sätt. På Tenant & Partner får jag insikt, förståelse och nya kunskaper om fastighetsbranschen vilket kompletterar mina ekonomistudier på ett värdefullt sätt, berättar August.

 

 

 

– Att få möjlighet att redan under studietiden få jobba på ett företag som har med min utbildning att göra känns jättekul och otroligt givande. På Tenant & Partner får jag utföra många varierande uppgifter med olika medarbetare vilket gör att jag får en stor insikt i hur olika delar av företaget fungerar och vad jag själv tycker känns mest spännande att arbeta med, säger Isabella.

 

 

Varför valde ni just Tenant & Partner?

– Genom eventet Lava som hålls årligen på KTH uppmärksammade jag Tenant & Partner då de fanns på plats på skolan. På den vägen fick jag upp ögonen för företaget och blev nyfiken då jag sedan tidigare hade hört att de gärna tar emot studenter. Efter några veckor på plats känner jag redan mig välkomnad till en inspirerande arbetsplats med familjär känsla, berättar Anna.

– Efter rekommendation om studentarbetsplats från en bekant valde jag att höra av mig till Tenant & Partner, något jag nu ett år senare är glad att jag gjorde. Under det gångna året har jag sannerligen blivit väl omhändertagen och känner mig som en del av företaget. Arbetskulturen erbjuder en sund balansgång mellan intensivt arbete och sociala aktiviteter vilket passar mig bra, menar August.

– Jag hade hört mycket gott om Tenant & Partner från en tidigare studentmedarbetare vilket gjorde att jag också sökte mig hit samtidigt som August. Det är en otroligt välkommande arbetsplats, och precis som Anna säger känner man sig välkommen och som ”en i gänget” på en gång. Jag har verkligen haft ett fantastiskt år här på Tenant & Partner och ser fram emot fler!

Nya generationer bidrar med nya idéer

– Vi är otroligt tacksamma för våra studenter, precis som våra andra medarbetare tillför de dynamik till vår organisation. Extra roligt är det såklart att vi får möjlighet till input i form av nya idéer och den senaste kunskapen. Att anställa studenter är verkligen något jag kan rekommendera andra företag. För oss på Tenant & Partner är studenterna en viktig del i vår företagskultur, avrundar Lisa, HR-ansvarig.

Kolla gärna in vår karriärsida för att hålla dig uppdaterad om framtida lediga tjänster!

Kontor-lokalsök
  • Arbetsplats
  • Hållbarhet
  • Hyresmarknaden
  • 2023-04-04

Skolverket konkurrensutsätter befintlig Stockholmsetablering

Vi på Tenant & Partner är glada över att få bistå Skolverket med vår expertis i att säkerställa framtida lokaler för myndighetens Stockholmskontor. Syftet är att de nya lokalerna ska bidra till en modern arbetsplats anpassad för ett verksamhetsbaserat arbetssätt med stort fokus på hållbarhet. ”Skolverket är en förvaltningsmyndighet med ansvar att styra och stödja […]