En dag i hyresjuridikens tecken

Förändrat lokalbehov innebär ofta att ett lokalbyte står runt hörnet. När en flytt är på agendan finns det, utöver den fysiska flytten, ett flertal juridiska aspekter att beakta. Inte minst ska hyresavtalet sägas upp och hyresgästen ska återställa lokalen i samband med att flyttlasset går. Men vad gäller egentligen vid återställande vid avflyttning och vad har hyresgästen för ansvar gentemot hyresvärden för underhåll av lokalen?

Frågor som kräver svar

Detta och mycket mer fick deltagarna ta lärdom av under Tenant & Partners hyresjuridiska utbildning som idag gick av stapeln i våra lokaler på Kungsholmen. Under utbildningen fick deltagarna även lära sig de viktigaste bestämmelserna i hyreslagen för lokalhyresgäster, något som kan vara gynnsamt för att undvika de vanligaste fallgroparna. I genomgången av hyreslagen och praxis fick deltagarna bland annat veta mer om hyresgästens rättigheter och skyldigheter, vad som gäller vid omförhandling och uppsägning av hyresavtal samt det viktiga besittningsskyddet.

Vi hjälper gärna er

Hyresjuridiken har en komplex lagstiftning och frågorna är således många. Med lång erfarenhet finns vi tillhands för att hjälpa er att reda ut oklarheter kopplade till fastighets- och hyresjuridik.

Hör gärna av er!

Johan Sjögren
Jurist
johan.sjogren@tenantandpartner.com
072-395 95 80

Fred Berggren
Jurist
fred.berggren@tenantandpartner.com 
070-145 88 89

Intresserad av att gå vår populära utbildning? Anmäl er HÄR för att ta del av information om framtida utbildningstillfällen!

Hyresgästens skyldigheter och rättigheter  Skyldigheter och rättigheter i rollen som hyresgäst. Hämta guiden
[ajax_load_more post_type="post" transition="fade" posts_per_page="6" max_pages="0"]